Uw erkende vastgoed makelaar en uw partner voor alle werkzaamheden aan uw huis, voor investeringen en vakantie in zuidelijk Transdanubië, de zonnige thermaal- en vakantiestreek van Hongarije
               
 
 

Door een beslissing van de regering Orbán is het in de meeste gevallen inmiddels verboden hypotheken in andere munten dan de Forint op te nemen. Uit twee redenen is het voor onze klanten een buitengewoon slechte idee: ten eerste ligt al de basisrente van de Hongaarse Nationale Bank vele maal hoger dan die van de Europeese Centrale Bank. Dit maakt het natuurlijk ook vele malen duurder een hypothecaire lening op te nemen, de gunstige leningen in Euro tegen 2,99% horen definitief tot het verleden. Ten tweede is door de politiek op economisch en financieel gebied de Hongaarse Forint dusdanig onvoorspelbaar een speelbal van de markten geworden dat ook een zinvolle financiële planning onmogelijk geworden is. 

Als serieuze adviseurs kunnen wij onze klanten slechts daarvoor waarschuwen een hypothecaire lening in Forinten af te sluiten. Deze zijn hopeloos duur en vormen een niet te calculeren risico. Wij adviseren u bij uw eigen bank thuis naar een lening te vragen, deze zal ongetwijfeld ook zonder hypotheek betere condities aan kunnen aanbieden.

    
 
 
 
 
Magyar Kúria met kantoor in Várong, in de buurt van het thermaalbad Igal in Hongarije, is niet uitsluitend erkend makelaarskantoor, maar ziet zichzelf vooral ook als servicebedrijf rondom het onderwerp vastgoed, wees het gebruikt of voor het nieuw bouwen van uw woning, op uw eigen bouwgrond of een door ons bemiddeld grondstuk, als vakantiehuis, net zo als voor woondoeleinden. Behalve een huis in de toeristische centra, zoals bij voorbeeld Siófok aan het Balatonmeer kunnen wij u uw eigen boerderij in voor het dorpstoerisme interessante plaatsen aanbieden, net zo als een stadswoning in Kaposvár, Pécs of andere steden. Wij helpen u bij uw kuur of vakantie en ook als u wilt investeren tussen Balaton en Drava, wij werken voor u in de komitaten Somogy, Tolna en Baranya. Voor alle vragen kunt u contact opnemen met onze klanstendienst.