Uw erkende vastgoed makelaar en uw partner voor alle werkzaamheden aan uw huis, voor investeringen en vakantie in zuidelijk Transdanubië, de zonnige thermaal- en vakantiestreek van Hongarije
               
 
 

Bekijken wij enkele principiële faken die er bij het kopen van tweedehandse huizen belangrijk zijn. Nee, niet de vervelende, juridische details en beperkingen. Daar praten wij op een andere plek over. Hier gaat het over de "ziel" het huis zelf. 

Bijna alle in Hongarije aangeboden huizen voldoen niet of niet helemaal aan de standaard die men in Nederland of België gewend is. In ons aanbod bevinden zich bij voorbeeld vele oude boerderijen, die zo typisch zijn voor onze streek. 

Typerend voor deze bouwstijl zijn de lange, open veranda's, van waaruit het huis door meerdere ingangen betreden kan worden. Vaak hebben deze huizen geen badkamer, maar deze kunnen met relatief weinig inspanning ingebouwd worden. Ideaal is echter de isolatie van de huizen met een gemiddelde muurdikte van 60 cm! In de winter blijft de warmte binnen, en - omdat de huizen vooral vele, relatief kleine ramen naar de veranda hebben - blijft in de zomer de hitte buiten. Bij wijze van spreken een natuurlijke airco. Verwarmd worden deze huizen meestal door kachels, die hier met het overal ruim beschikare acaciahout worden gestookt. Ideaal zijn de huizen waar nu al een ouderwetse tegelkachel staat. Zulk een tegelkachel biedt naast de vreselijk gezellige sfeer ook een buitengewoon gezonde warmtestraling. Het is vaak mogelijk een compleet huis met een centrale kachel te verwarmen. 

Onafhankelijk daarvan voor welk huis uit ons programma uit ons aanbod u zich interesseert: wij zorgen daarvoor dat de - deels ingewikkelde - weg door de instanties voor u soepel verloopt. Normaliter merkt u pas iets daarvan als wij u de vergunningen presenteren. Maar hier stopt onze service niet, wij bedenken samen met u een concept voor verbouwing, restauratie of renovatie. Goed nieuws is hier dat men in Hongarije de ruimte krijgt. Zowel letterlijk als ook figuurlijk. Vrijwel altijd zijn de percelen meerdere duizend vierkante meter groot. Een welstandscommissie bestaat niet en de overheid werkt meestal goed mee. Een huis is altijd ook de spiegel zijn bewoner, en dat zult immers u zijn. Wat is mogelijk, economisch, duurzaam, betaalbaar en zinvol? 

Wij staan voor u gereed, ook als de aankoop van uw huis is gedaan. Want service is onze sterke kant.

  
 
 
 
 
Magyar Kúria met kantoor in Várong, in de buurt van het thermaalbad Igal in Hongarije, is niet uitsluitend erkend makelaarskantoor, maar ziet zichzelf vooral ook als servicebedrijf rondom het onderwerp vastgoed, wees het gebruikt of voor het nieuw bouwen van uw woning, op uw eigen bouwgrond of een door ons bemiddeld grondstuk, als vakantiehuis, net zo als voor woondoeleinden. Behalve een huis in de toeristische centra, zoals bij voorbeeld Siófok aan het Balatonmeer kunnen wij u uw eigen boerderij in voor het dorpstoerisme interessante plaatsen aanbieden, net zo als een stadswoning in Kaposvár, Pécs of andere steden. Wij helpen u bij uw kuur of vakantie en ook als u wilt investeren tussen Balaton en Drava, wij werken voor u in de komitaten Somogy, Tolna en Baranya. Voor alle vragen kunt u contact opnemen met onze klanstendienst.